Gebitsbehandelingen

Wij voeren veel gebitsbehandelingen uit. Onder een licht roesje wordt het hele gebit geïnspecteerd, gereinigd en gepolijst. Indien we loszittende tanden en/of kiezen aantreffen,  worden deze getrokken. Ook als blijkt dat het tandvlees bij een enkele kies of tand sterk "teruggetrokken "is, dan trekken we dit element van het gebit. Dit voorkomt ernstige kieswortelontstekingen in de kaak. Hond en kat kunnen u niet vertellen dat ze last van het gebit hebben. Na behandeling van een slecht gebit horen we vaak van het baasje dat de hond of kat even later zich weer veel "jonger"voor deed dan anders. Aldus heeft de hond of kat baat gehad bij de gebitsbehandeling ! 

De hond wordt in slaap gebracht en komt te liggen op een behandeltafel. Bij een pijnlijke ingreep zoals het trekken van een kies of tand wordt de hond ook nog plaatselijk verdoofd met een injectie .

U ziet hier een vies gebit. De bruine aanslag op tanden en kiezen noemen we tandsteen. In dit geval kleurt het bruin, maar ook gele en witte tandsteen zien we regelmatig. Na een slaapinjectie wordt het gebit gereinigd, en komt er weer een wit gebit te voorschijn.

Teruggetrokken tandvlees bij één kieswortel.De wortel ligt daardoor voor een deel “bloot” . Het tandvlees bedekt de wortel dus niet helemaal meer. De wortel is gevoelig bij aanraken. De kies wordt om die reden getrokken.